Menneitä tapahtumia

Vuosi 2020

Kevät kokoontuminen Piti olla Messilässä 22-25.5.2020 Mutta Korona pirulainen tuli ja sotki suunnitelmat niinkuin tiedätte?

Syyskokoontuminen   Rautavaaran Metsäkartanolla 21-23.8.2020 Paikalla oli 21 kerholaista majoittuminen oli lomahuoneistoissa Mustikka Karpalo ja Vadelma, koronasta johtuen olimme suurin ryhmä, vaikka metsäkartanon toiminta olikin vielä rajoitettua niin kaikki toimi hienosti ja palvelu pelasi. Isompaa saunaa saatiin käyttää molempina iltoina privaatisti, saunomisen lomassa paisteltiin ns. rasvatappeja (hiillosmakkaroita) ym.lisukkeiden kera. Lauantaina kokoustettiin, juotiin synttärikahvit (Esko ja Raija), illan hämärtyessä vielä Jyskyn synttärien kunniaksi "kippis ja kulaus". Launtain ajelut jostakin syystä suuntautui Rautavaaralle päin "tankkaamassa vain käytiin". Kelit oli mitä parhaimmat, eikä kellekään tainnut tulla minkäänlaista "jäläkitaatia"?     EM                                               

Vuosi 2019

Kevät kokoontuminen Kokoonnuimme keväisessä kelissä Himoksella Jämsässä. Osallistujia oli
mukavasti paikalla. Majoitus oli pääosin erittäin hyvä, joillekin osui
parvi paikka mm. Jormalle. Palvelut olivat alueella omatoimi luokkaa,
joka oli varattaessa kylläkin tiedossa. Syy oli osittain laskettelukauden
loppumisen ja osaksi ravintolan remontin vuoksi. Joni oli järjestänyt
maittavan tilauslounaan mökeille toimitettuna. Vaikka laskettelukausi
olikin päättynyt se ei osaa innokkaista laskettelijoista haitannut. Mäkeä
laskettiin pulkalla, välillä lumella ja välillä nurmella. Osumiltakaan ei
voitu välttyä, vaikka motoristin (Iron Butt) perse kestää mitä vaan.

Syyskokoontuminen Järjestimme elokuun kokoontumisen Teollisuusliiton omistamassa
Torsön saaressa Raaseporiin kuuluvan Tammisaaren edustalla. Saimme
Teollisuusliitolta 6 mökkiä veloituksetta viikonlopuksi käyttöön. Paikka
oli mukava ja rauhallinen. Kävimme syömässä lauantaina lounaan
saaren toisessa päässä, jonne matkaa oli n. 15 km. Saaressa oli kaksi
ravintolaa vierekkäin ja olivat saman perheen pitämiä. Pena oli
automiehenä ja hoiteli firman pakulla kauppareissut ja lauttajonossa
istumiset. Sää suosi koko viikonlopun paitsi kotimatkalla.
Stig Sarlin
Puheenjohtaja

Vuosi 2018

Vuosikokous 3.2.2018 Paikka Hakaniemenranta 1, Helsinki Murikan kokoustila Teollisuusliiton toimitalon alakerrassa. aiheena sääntömääräiset asiat ja sääntömuutos (päätettiin että ”talvikokous” jätetään jatkossa pois) paikalla vain 11 kerholaista. Iltaa jatkettiin ravintola Graniittilinnassa.

Kevätkokoontuminen 25-27.5.2018 Anttolanhovissa Anttolassa (rinnehuvilat) Nyt oli tasokasta majoittumista! Taas saunottiin jne. saatiin Iki kiukaat pienen odottelun jälkeen kuumiksi? Lauantaina kokoustettiin ulkona terassilla ja tehtiin taas viisaita päätöksiä. Osa ajeli Ollinmäen viinitilalla ja sitten isommalla porukalla päräytettiin Puumalaan ja matkalla ihasteltiin Lietveden ja Pistohiekan hienoja järvimaisemia. Puumalassa ajettiin Saimaan silta / Puumalansalmen silta pit. 781m kork.31m yli ja sitten satamaan kahville yms. Paluu samaa reittiä koska piti olla rantasauna (savusauna) lämpimänä mutta kuinka ollakaan saunamajurilla oli ilmeisesti muut mielessä koska saunaa EI oltu lämmitetty? (säästyipähän kerholta 300€) Taas Ikikiukaita lämmittämään. Terassilla käytiin ottamassa Yhdet kerhon 20 vuotisen taipaleen kunniaksi. Ja makkaran paistoon. Sunnuntaina jatkui lähes hellekeli että kylläpä kelpasi lähteä ajelemaan kotia kohti. Paikalla oli 17+ muutama päiväkävijä.

Syyskokoontuminen 10-12.8.2018 Viking Motel Hanko , Tällä kertaa kerholaisten matka suuntautui mannersuomen eteläisimpään paikkaan eli Hankoon. Pentti Nevalainen vastasi järjestelyistä ja hyvin olikin, paikkana oli Viking Motel ja paikalle saapuikin 19 kerholaista. Perjantaina saunomista ja porealtaassa porisemista, makkaran paistoa ja nestetasapainon palauttelua. Lauantaina perinteinen kokous, päivällä Pentti ajelutti sekä kertoili meille  kaupungista ja sen nähtävyyksistä. Illalla oli taas sauna ja poreallas kovassa käytössä, syyskokous jossa esillä myös sääntömuutos vuosikokouksen ajankohdan siirrosta.

Vuosi 2017

Vuosikokous Hakaniemenranta 1 Murikan kokoustila Teollisuusliiton toimitalon alakerrassa aiheena sääntömääräiset asiat. Paikalla noin 20 kerholaista. Illanviettoa ja ruokailua ravintola Juttutuvassa.

Kevätkokoontuminen 26-28.5.2017 Koljonvirta Iisalmi, nostalgia kerrossängyt! Hämäläisen Jari oli hoidellut järjestelyt Koljonvirralle ja perjantaina alkoi kerholaisia tulla kuka mistäkin suunnasta n. 25.Perjantaina perinteiset saunomiset jutustelut makkaroiden kera. Lauantaina virkeimmät lähti ajolenkille Panimomuseolle ja Jyrkänkosken ruukille. Lauantai-illan kohokohtana oli paljasjalakanen savolainen viäräleoka Kiäriäisen Jamppa joka veti parhaat rallinsa ihan livenä. Sunnuntaina lähdettiin muutaman asteen lämpötilan vallitessa kotimatkalle.

Syyskokoontuminen 11-13.8.2017 Metallikero Pyhätunturi Osa kerholaisista oli matkan pituuden vuoksi lähtenyt jo torstaina matkaan ja ajellut sateessa jne. mutta Perjantaina kuitenkin saapui noin 20 kerholaista Pyhätunturille? Ohjelmassa oli kuinka ollakkaan seurustelua, syömistä ja saunomista nestetasapainostakin oli huolehdittava? Lauantaina pidettiin syyskokous jossa oli aiheena sääntömääräiset asiat ja sääntömuutokset. Osa porukasta kävi vaelluksella Isokurussa ja pyhänkasteen lammella. Sunnuntaina sitten kotimatkalle, jotkut taisivat tosin koukata Jytisevän jänkhän tai jonkun muun mutkan kautta. Metallikero tarjosi hienot puitteet kokoontumiselle. Ps. Palokuntakin kävi ”vierailulla”.

Vuosi 2016

Vuosikokous 6.2.2016 Sokos Hotelli Pasila

Kevätkokoontuminen 27-29.5.2016 Säkylä Kristalliranta. Lauantaina kokous ja tutustuminen Mepuun, illalla karaokea Ym. Ari ja Ansku hoitivat järjestelyt hienosti.

Syyskokoontuminen 26-28.2016 Murikka Rantasauna lämpimänä, lauantaina liittojen motoristi toiminnan esittelyä, paikalla IF:n edustaja, kuultiin suunnitteilla olevasta Teollisuusliitosta? Myös RM-Heino oli tuonut pyöriä koeajettavaksi Sitten oli myös se MUTTERIKLUBI.

Vuosi 2015

Vuosikokous 31.1.2015 Sokos Hotelli Vantaa mukana 24 jäsentä.

Kevätkokoontuminen 22-24.5-2015 Jämijärvi Majoitus oli nyt Reima Country Center Hotelli, suunniteltu EAK-koulutus jäi vesisateen vuoksi teorian tasolle Jysky hoiteli taas hommat.

Syyskokoontuminen 7-9.8.2015 Lahti Mukkula, Ace Corner moottoripyörämuseoon tutustuminen ja myös syyskokous samassa paikassa, lauantaihin sisältyi myös kisailua eri lajeissa. Vuosikokous myös valitsi uuden puheenjohtajan eli Stigu otti ohjat Aarolta. Mukana 25 kerholaista.

Vuosi 2014

Vuosikokous Pasila Rauhanasema 1.2.2014 klo 15.00 Kerhon sääntömääräinen vuosikokous, majoitusta Sokos Hotelli Vantaalla mukana 26 jäsentä.

Kevätkokoontuminen 23-25.5.2014 Keurusselän maisemissa rentoa yhdessä oloa. Mukana ennätyksellinen 30 jäsentä lämpöäkin liki 30 astetta.

Syyskokoontuminen 8.10.8.2014 Kukkapää Sulkava, mukana noin 20 kerholaista, ajeltiin lauantaina Puumalassa, katseltiin ja ihailtiin Saimaan hiehoja maisemia, Jallu ja Pete olivat järjestäjinä.

Vuosi 2013

Vuosikokous 2.2.2013 Pasila Rauhanasema mukana 23 jäsentä.

Kevätkokoontuminen 24-26.5.2013 Jämijärvi, ohjelmassa oli mm. EAK-koulutusta kouluttajana Raino Ranta-Eskola ja vierailimme Kankaanpäässä tutustumassa paikalliseen pyöräkerhoon. Jämillä oli samaan aikaan ilmalaiva, ilmakehää tutkiva Zeppeliini Pecasos (pituus 75m) .

Syyskokoontuminen 23-25.8 2013 Pyhäjärven Emolahdessa järjestäjinä Veikko Pitöjämäki ja Reijo Kärkkäinen. Tutustuimme kaivokseen ja ”pyörittelimme” keilapalloja.

Vuosi 2012

Syksyllä 2011 päätetty että entinen hallitus jatkaa 2012 eli Pj. Aaro Haikola , vara pj, Stig Sarlin, siht. Kaija Ryhtä, jäsen/taloudenhoitaja Mauri Nurmi, webmaster Petri korhonen, jäsenet: Esko Miettinen, Jyrki Tasala ja Anna-Liisa Anttila.

Vuosikokous 3.2. 2012 Pasila Rauhanasema sääntömääräiset asiat ja iltaa jatkettiin osin Sokos Hotellissa Vantaalla.

Kevätkokoontuminen 18-20.5.2012 Lomameijeri Asikkala Kalkkisten kylä, reipasta yhdessäoloa ja lauantaina ajeltiin Vääksyn kanavalle.

Syyskokoontuminen 24-26-8.2012 Leppävirta Mansikkaharju lauantaina kokous kiertoajelu Hanx Puijo Vehmersalmi Konnuslahti, Vesiristeily Konnukselle, hiihtoareenaan tutustuminen ym. mukana 25 kerholaista.

Vuosi 2011

Viime syyskokouksen päätöksiä vuodelle 2011: Pj. Aaro Haikola ( uusi kerhon pj.), vara pj, Stig Sarlin, siht. Kaija Ryhtä, jäsen/taloudenhoitaja Mauri Nurmi, webmaster Petri Korhonen, jäsenet: Esko Miettinen, Jyrki Tasala ja Anna-Liisa Anttila.

Vuosikokous 5.2.2011 Rauhanasema sääntömääräiset asiat ja illanistujaiset perinteiseen tapaan hyvässä seurassa.

Kevätkokoontuminen 20-22.5.2011 Jämillä EAK- ajokoulutusta Raino Ranta-Eskolan opastuksella, kokousta ja karaokea, sekä mukavaa yhdessäoloa. Jysky hoiti hommat.

Syyskokoontuminen 19-21.8.2011 Kalajoella Tapion tuvan tiloissa kiertoajelua, matkalla pahkakirkkoon tutustumista, kartingia jossa oli vain voittajia, Aaro oli järjestäjänä ja hyvänä sellaisena. Mukana 21 kerholaista.

Vuosi 2010

Vuosikokous 6.2.2010 Sokos Hotelli Lahden Seurahuone, saunomista VIRVOKKEITA ja sääntömääräiset asiatkin käsiteltiin. Lahdessa oli tuolloin MP-näyttelyt.

Kevätkokoontuminen Murikassa 21-23.5.2010 paikalla 19 kerholaista, ajeltiin Muroleen kanavalla ja haisteltiin keväistä hämeen luontoa, muuten meno oli perinteistä.

Syyskokoontuminen Jämillä 20-22.8.2010 Sääntömääräinen syyskokous la.21.8-10 Lomatalot Saukko ja Ilves, melontaretki Jyllinjoelle, HUOM paikallisen lihanjalostamon grillimakkarat NAM. Mukana 21 kerholaista, Jysky oli järjestelyissä pannut parastaan.

Vuosi 2009

Vuosikokous 31.1.2009 Pasilan Rauhanaseman saunaosastossa, hallitus 2009: Pj. Mauri Nurmi, varapj. Ari Tiensuu, siht. Kaija Ryhtä. rahastonhoitaja./jäsenvastaava Sami Vironen, jäsenet Esko Miettinen, Aaro Haikola, Kati Voutilainen. Paikalla 19 jäsentä.

Kevätkokoontuminen Murikassa 15-17.5.2009 Ohjelmassa saunomista kiertoajelua ja yhdessäolon merkeissä vietettyä laatuaikaa.

Kerholaisten Vironreissu matkan järjestäjänä Mauri Nurmi 21.6-29.6.2009 Reitti oliTallinna -Keila-Haapsalu – Vitsu -Kuressaare -Kuivatsu-Lihula-Pärnu- Valga -Vöru-Tarto -OtepääViljand i-Vöhma-Poltsamaa - Jögeva-Tarto-Kallaste -Mustvee -Jöhvi -Narva- Jöhvi -Rakvere -Turi -Rapla -Tallinna. Noin 1500 km. Mukana 11 henkilöä.

Syyskokoontuminen 4-6.9.2009 paikka Metalliliiton Tavistholmen saaressa Valkossa ”Metalliranta” syyskokouksen päätöksiä hallitus vuodelle 2010 pj. Mari Nurmi, vara pj. Stig Sarlin, rahaston/jäsenhuoltaja Sami Vironen, siht. Kaija Ryhtä, jäsenet: Joni Nurminen, Jyrki Tasala ja Kari Ryhtä. Osallistujia 14.

Kerhon pikkujoulut Murikassa pe.13.11.2009 klo 17.00 Paikalla 12 jäsentä, tarjolla jouluruokaa ja vähän juotavaakin.

Vuosi 2008

Vuosikokous 2.2.2008 aloitettiin hiljaisella hetkellä tuonpuoleiseen ”ajelleen” Nils Enholmin muistoksi. Päätettiin myös että nykyinen johtokunta jatkaa syyskokoukseen asti ja suunniteltiin kerhon 10v. Kokoontumisohjelmaa kevääksi.

Kevätkokoontuminen oli 30.5-1.6.2008 Murikassa lauantaina ajelu suuntautui Visavuoreen Emil Wikströmin ja Kari Suomalaisen ateljeihin tutustumaan, erikoisuutena kokoontumisessa oli että osanottajille luovutettiin kerhon paidat, kerhon 10v. Kunniaksi.

Kerhon ensimmäiset pikkujoulut Murikassa pe. 21.11.2008 klo 17.00

Syyskokoontuminen 29-31.8. 2008 Simojoen Lohirannassa, illanviettoa kodassa saunomista ja paljussa löhöilyä lauantaina syyskokous ja ajokierros Simojoella, Wanhassa pappilassa kahvilla ym. Lauantaina kävi myös entinen ministeri Martti Korhonen meitä tervehtimässä.

Vuosi 2007

Vuosi 2007 alkoi totuttuun tapaan vuosikokouksella 3.2.2007 Rauhanasemalla, johtokunta muodostui seuraavasti puheenjohtaja Mauri Nurmi, varapuheenjohtaja Ari Tiensuu, sihteeri Kati Voutilainen, rahastonhoitaja Sami Vironen, johtokunnan muut jäsenet: Ari Anttila, Jari Hämäläinen ja Esko Miettinen..

Kevätkokoontuminen oli 13.5.2007 Murikassa, paikalla oli 23 jäsentä joista 5 uutta, perjantaina rantasaunalla saunomista ja illanviettoa lauantaina EAK-koulutusta teoriassa ja käytännössä ja ajolenkki Kangasalalle jossa kävimme Mobiliassa, illalla seinäkiipeilyä euroviisut ja ym. Muistettiin myös Aaro ja Salli Haikolaa ”kilometri tolpalla” 60v.

Syyskokoontuminen oli 24-26.8 2007 Vehmaalla Rautilankeskuksessa, perjantai-iltaan mahtui parit ”kukot” Lehmäbaarissa. Lauantaina pidettiin Ylimääräinen yleinen kokous jossa tehtiin sääntömuutokset kerhon sääntöihin, paikalla oli 18 kerholaista. Lauantaina ajelu Paimioon Metallin Retkeilypäiville, pois tullessa ajeltiin Naantalin ja Askaisten kautta. Sunnuntaina kotimatkalle.

Vuosi 2006

Kerhon vuosikokous pidettiin Pasilan Rauhanasemalla Helsingin MP-näyttely viikonloppuna lauantaina 4.2.-06. Valittiin kerhon johtokunta ja puheenjohtajana jatkoi Mauri Nurmi. Jäsenmaksuksi 20 € jäseneltä ja 9 € muilta yli 16 vuotiailta perheenjäseniltä.

Kevätkokoontuminen Murikassa 19. - 21.5. -06. Ohjelmassa oli tuttuun tapaan EAK-koulutusta ja samaan aikaan oli myös SMOTO:n kokous Murikassa jonne osallistuimme. Sääolosuhteet oli ihan hyvät vaikka pientä tihkusadetta tulikin kun tehtiin pieni ajolenkki Murolleen kanavalle. Lauantai illalla kokoonnuimme kuulemaan historiallista Euroviisu kilpailua jonka Suomen Lordi voitti kautta aikain suurimmalla pistesaaliilla.

Kesän aikana jäsenemme osallistuivat muiden järjestämiin kokoontumisiin ja tekivät omia reissuja ympäri Suomea ja muitakin maita. Kävi joku ainakin Portugalin auringossa kääntymässä ja muutamassa muussakin Euroopan maassa. Kesä oli ajokelien puolesta mitä parhain melkeinpä ehkä liiankin lämmin.

Syyskokoontuminen oli 25.- 27.8-06 Pyhäjoen Kielosaaren leirintäalueella. Järjestäjinä toimi Salli ja Aaro Haikola. Ohjelmana oli perjantaina majoittuminen, saunominen ja ilta grillin antimista nauttien. Lauantaina maakunta-ajelu ja meriajelu meripelastusalus Merikokolla. Ilmat jatkuivat todella hyvinä ja kaikki sujui hyvin.

Vuosi 2005

Vuosi 2005 Vuosi alkoi totuttuun tapaan Helsingin MP-messu viikonlopun lauantaina pidetyllä vuosikokouksella. Puheenjohtajana jatkaa Mauri Nurmi. Kokouksessa kiitettävästi 15 jäsentä paikalla. SMOTON vuosikokoukseen Forssaan 12.2.-05 valittiin Kari Ryhtä paikkakuntalaisena edustamaan kerhoa.

 

Kevätkokoontuminen Murikassa 13.- 15.5 todella hyvissä aurinkoisissa olosuhteissa. Perjantai totuttuun tapaan oli saapumista ja yhdessäoloa sanomisen lomassa. Lauantaina jo perinteiseksi muodostunutta EAK-koulutusta Murikan alueella omien kouluttajien Arin ja Rainon toimesta. Oli teoriaa ja monta eri tyyppistä ajoharjoitusta. Perustajajäsen Aki Ojakankaalle ojennettiin kerhon jäsenien puolesta pieni lahja 5-kympin täyttymisestä. Jäsen Nils Enholmilla on ollut jo 50 vuotta moottoripyöräkortti. Mukana kokoontumisessa oli yhteensä 27 jäsentä.

 

Syyskokoontuminen oli 19.- 21.8-05 Leppävirralla. Pääpaikkana toimi aivan keskustan tuntumassa oleva Mansikkaharjun leirintäalue. Majoitus oli mökkimajoitus ja kaikki järjestelyt sujui toivotulla tavalla. Ohjelmaa lauantaina oli esim. Hanx:lla käynti, Puijon torni, todella hieno ajoreitti ja käynti maatilalla yksityisessä "muatilamuseossa", jonne jätimme yhden kerhon lippiksen heidän kokoelmiinsa. Ja tietenkin iltaohjelmat lisäksi. Leppävirralla oli mukana 18 jäsentä. Syyskokoontumisen järjestelyistä vastasi Esko Miettinen ja Jari Hämäläinen. Kaikki sujui loistavasti vaikka sunnuntaina pois lähtiessä saatiinkin vettä ihan kastumiseksikin asti. Onnistunut viikonloppu kaikkiaan. Kiitokset. Kerhon omat kotisivut aukesivat vihdoinkin. Sivujen sisältö hakee muotoaan ja muutoksia saattaa tulla ihan viikottaisinkin. Vuosi sujui pääsääntöisesti hyvin ja jäsenet pääsivät nauttimaan harrastuksestaan eli moottoripyöräilystä. Yksi ikävämpi tapahtuma kuitenkin sattui eräälle jäsenellemme, kun hän oli tulossa syyskokoontumiseemme Leppävirralle. Posiolta etelään päin ajaessaan hän törmäsi poroon ja heräsi viikon kuluttua koomasta Rovaniemellä ja sieltä siirrettiin Lahden sairaalaan toipumaan. Ylävartalon vasenpuoli kärsi lukuisia murtumia. Hänen viestinsä mukaan toipuminen on kuitenkin alkanut vauhdilla ensikautta varten

.

Vuosi 2004

Kerhon puheenjohtaja vaihtui 2004 Mauri Nurmen ottaessa kahvat kerhoa alusta asti johtaneelta Aki Ojakankaalta.

Kevätajo pidettiin Murikassa ennakoivan ajon kurssin merkeissä. Ari Tiensuu ohjasi joukkoa Kaanaan lentokentällä monien harjoitusten avulla. Puheenjohtaja Nurmi osoittautui kaikkein ketterimmäksi ajajaksi. Hitain ajaja oli Ari Anttila tiukan kilpailun pj:n kanssa voitettuaan.

 

Elokuussa toteutettiin pitkään suunniteltu retki Pyhätunturille ja kävimme Metallikerossakin saunomassa. 12 pyöräkuntaa raatoi maan läpi Lapin lumoon, Jyskylle se oli ensimmäinen Lapin reissu. Kerhon jäsenmäärä on vakiintunut viidenkymmenen kieppeille. Ydinryhmä on pysynyt kutakuinkin samana noin 15 -25 henkilön aktiivijoukkona, jonka seurassa ei aika tule pitkäksi.
Kerhon historiasta tähän asti kertoi Aki Ojakangas. Puheenjohtaja 1998 - 2003 ja kerhon perustajajäsen.

 

Vuosi 2003

Seuraavana vuonna painatimme hihamerkin ja pienoislipun. Kevätkokoontuminen pidettiin Laitilan Tulirannassa Mauri Nurmen isännöidessä upeasti viikonvaihdetta. Tutustuimme Uudenkaupungin autotehtaan museoon ja saimme kuulumiset tehtaan näkymistä. Lauantaina kävimme Louhelinnassa vierailulla. Saunomista, karaokea ja muuta viihdykettä oli riittämiin. Kesän aikana kerholaiset ajelivat pienin porukoin Norjaan ja muuallekin. Syysajo pidettiin Murikassa perinteisin menoin ja Viitapohjan mutkia suorien. Kari Ryhtä osallistui SMOTO:n syyskokoukseen Forssassa.

 

Vuosi 2002

Vuonna 2002 jäsenmaksu määriteltiin euroissa ja kevätkokoontumisen yhteydessä vihittiin käyttöön Maisa Purasen suunnittelema lippu. Siinä on mustalla pohjalla kerhon logo. Alueellisiksi lipunkantajiksi valittiin Ari Tiensuu (Pohjois-Suomi), Juha Heiskanen (Itä-Suomi) ja Aki Ojakangas. Kerhon puheenjohtaja osallistui SMOTO:n syyskokoukseen Forssassa. Vaikka oli vasta syyskuun loppu, piti välillä nousta jumppaamaan kohmeen karkottamiseksi. Marraskuussa motoristiristeilyllä kerho saavutti naisten pantomiimikilpailussa kolmannen sijan ja saimme pokaalin.

 

Vuosi 2001

Alkuvuonna 2001 maksaneita jäseniä oli 49 henkilöä, huhtikuuhun mennessä jäseniä oli jo yli 60. Kerholle hankittiin sininen kerhopaita, joka myytiin loppuun kuukaudessa. Uusi painoskin hupeni seuraavan vuoden aikana. Liityimme SMOTO:n jäsenkerhoksi. Kerho osallistui kahdeksan pyöräkunnan voimin Otepää Touriin Virossa. Reissu tarjosi paitsi hauskaa niin myös jännitystä ylämäkiajon ja teillä kaahailevien autojen muodossa.Puheenjohtajan Intruder simahti leirialueen portille aikaansaaden ainakin 30 erihenkisen asiantuntijan diagnoosit mahdollisesta viasta. Loppujen lopuksi asennettiin jeesusteippiä sähköjohtoihin ja sinne tänne, niin kotiin asti viritys kesti. Otepää Tourin yhteydessä luovutimme Esko Miettisen hankkiman kerhon logolla varustetun teräksisen korkinavaajan Otepään kaupunginjohtajalle, joka lupasi käyttää sitä. Muurahaiset häätivät Jarin teltastaan mutta muita majoitusongelmia ei ollut. Illan bändin jälkeen lavalle horjui norjalainen kolmisointuorkesteri ja alkoi: ti ta taa, ta ta ta taa, ti ta taa, tataa….Kotimatkalla ajomatkat Itä-Suomeen asti puuduttivat mutta jälkitunnelmat olivat mukavat.

 

Vuosi 2000

Vuonna 2000 saatiin kerholle oma logo. Kevätajo suoritettiin helvetillisen kylmissä ja tuulisissa oloissa Leppävirralle. Kun kukin kömpi pyörän päältä, lakkasi vapisemasta ja sai itsensä suoraan tuulta vastaan tehdyn ajotaistelun jälkeen, oli tiedossa hauska viikonvaihde. Laulettiin nuotiolauluja ja karaokea, viihdyttiin noin 25 henkilön porukalla. Sunnuntaina jo aurinkokin nosti mielialaa keuloja kotiin suunnatessa. Hienot järjestelyt hoiti Juha Heiskanen. Syyskokoontuminen ajeltiin Murikassa: tutustuttiin teiskolaismaisemiin ja vierailtiin Vakoilumuseossa.

 

Vuosi 1999

Vuoden 1999 vuosikokouksesta lähtien kerhon vuosikokous on pidetty Pasilassa Rauhanasemalla samaan aikaan kuin messukeskuksessa on pidetty MP-messuja. Vuoden 1999 kevääseen mennessä kerhon jäsenmäärä ylitti 20 henkilöä. Ensimmäinen kokoontumisajo järjestettiin Vaasassa 22.-23.5.1999 liiton retkeilypäivien yhteydessä. Paraatiajo surautettiin läpi kaupungin ja ainoastaan Rautpohjan motoristien sivuvaunu-Ural pamahti välille. Niin sen kuulemme kuuluikin tehdä… Ahjo-lehti teki kuvareportaasin ajelustamme. Syyskokoontuminen pidettiin Murikka-opistolla ja tavaksi on tullut pitää yksi jäsentapaaminen joka vuosi Murikassa.

 

1998

Oli erittäin varhainen aamuyö toukokuun 29.päivänä 1998. Murikan ravintolan pöydän ääressä kävi melkoinen pulina: perustettiin metallin motoristikerhoa. Tilaisuudesta Kati Åmanin (nyk.Voutilainen ) laatiman pöytäkirjan mukaan perustettiin moottoripyöräkerho tarkoituksena järjestää Metallityöväen liittoon kuuluvien moottoripyöräilijöiden etuja, ajotaitoa ja muuta yhteishyvää. Perustavaan kokoukseen osallistui neljä Murikassa kurssilla tai töissä ollutta henkilöä: Aki Ojakangas puheenjohtajana, Kati Åman sihteerinä, Petri Miikki ja Ari Tiensuu.

Pyöräkanta merkittiin pöytäkirjaan:
1 kpl Suzuki LS 650
1 kpl Honda CB 750
1 kpl Suzuki GSX 1100
1 kpl Tunturi 3 – v. polkupyörä, jonka etuvanne on kiero.

Kun kokous päätettiin kello 2.45, oli väsätty säännöt tarkoituspykälän osalta sekä nostettu maljoja perustetulle kerholle. Muu sääntöroina liitettiin perustavan kokouksen jälkeen perustamisasiakirjoihin. Säännöt lähetettiin patentti- ja rekisterihallitukseen lokakuussa 1998, se pyysi täydentämään sääntöjä ja viimein Metal Riders Finland merkittiin yhdistysrekisteriin 18.5.1999 ja siitä tuli valtakunnallinen rekisteröity yhdistys kotipaikkanaan Tampere.